15 kerület tanulói vesznek részt a történelmi vetélkedőn

A Szent László komplex történelmi vetélkedő, a Kőbányai Szent László Általános Iskola szervezésében kerül megrendezésre. A megmérettetés kerületi fordulójának időpontja 2017. március 23-a és a Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központ ad otthont.
A verseny 2000-ben indult útjára, akkor még a Harmat Általános Iskola is a szervezők között volt. A témakör minden évben változik a középkoron belül. Az idei versenyt a Kőbányai Szent László Általános Iskola szervezi és budapesti általános iskolák 6. osztályos tanulóinak hirdették meg. A téma, Szent László és kora.
A 2017-es versengésre, szép számmal jelentkeztek az iskolák, a kerületi fordulók rendezőinek jelentkezését 2017. január 6-ig várták. Összesen 15 kerületből mérik össze tudásukat a nebulók.
A kerületi vetélkedőhöz javasolt segédanyagokat és szakirodalmat mellékelték a diákok számára, de megtekinthetőek a Kőbányai Szent László Általános Iskola honlapján is. A javaslatokban szerepel a tanulók tankönyve, térképe, történelmi könyvek, mondák és film is, melyekből hasznos információkat meríthetnek.
A szellemi torna két fordulóból áll össze. A kiíró általános iskola tanárai által összeállított feladatlapot eljuttatták a kerületi szervezőknek, amit megírattak a kerületből jelentkező iskolák csoportjaival.
Természetesen a feladatsorokhoz mellékelték a javítókulcsot is, amely segítséget nyújtott az értékelésben, így eldőlt ki nyert az adott kerületekben.
A győztes csapatok vehetnek részt a budapesti döntőn, ahol sok kreatív, írásbeli és szóbeli és kooperációs tevékenységet igénylő feladattal várják a diákokat. Mint minden évben, előzetes feladatot is kaptak a gyerekek, melyet otthon kell elkészíteni.

További híreinket, beszámolóinkat ITT találja!

Látogasson el a Programok nevű oldalunkra, mely folyamatosan frissül, vagy töltse le mobil applikációnkat!