Éjszakai koncert zenekedvelőknek

A Szent László emlékév részeként kerül megrendezésre, a Kroó Baroque Ensemble és a Kroó György Szimfonikus Zenekar koncertje. A 2017.március 24-i koncert 17 órakor kezdődik, és számos programot kínál kicsiknek, nagyoknak, zenekedvelőknek és azoknak is, akik csak most ismerkednek a zene világával.

Fotó: Kroó György AMI

A 2011 óta tehetségpontként működő Kroó György AMI kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény, 2014-ben megkapta a Budapest Márka díjat.
Az iskola 2011. október 18-án vette fel a modern magyar zenetudomány és zenekritika nagyhírű alakja, Kroó György nevét. Az oktatás, 22 tanszakon folyik felkészült, fiatal művésztanári karral.
A növendékek, évek óta kiváló eredményeket érnek el a nemzetközi, országos, regionális, budapesti, illetve kerületi versenyeken, különböző fesztiválokon, rangos kulturális, társadalmi eseményeken. Szólistái és szimfonikus zenekara fellépett többek között a bécsi Collegium Hungaricumban, Madrid és Krakkó koncerttermeiben és templomaiban.
Évente körülbelül 160 nyilvános koncertet tartanak, ahol minden tanuló képviselteti magát a hangversenyekre ellátogató közönség előtt.
Ilyen lesz a március 24-i koncert is, melyre szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt!

Műsor (pdf)

Forrás: Kroó György AMI

További híreinket, beszámolóinkat ITT találja!

Látogasson el a Programok nevű oldalunkra, mely folyamatosan frissül, vagy töltse le mobil applikációnkat!