Szent László-hét az encsi Szent László Katolikus Általános Iskolában

„Hit, hűség, hivatás”- hallhattuk az idei tanév egyházmegyei mottóját Ternyák Csaba egri érsektől egyházmegyei tanévnyitónkon, amit azonnal magunkénak éreztünk. Így, amikor megtudtuk, hogy a 2017-es évet Szent László-emlékévnek nyilvánították, ennek megfelelve tervezgettünk, hogy méltó utódai lehessünk apostolkirályunknak.

Az emlékév célja, felhívni a figyelmet arra, hogy a turul nemzetség Szent Lászlója a keresztény egység jegyében kapcsolta össze a közép-európai nemzeteket.
Iskolánk egyhetes rendezvénysorozattal tisztelgett névadója előtt.
Mi a keresztény egység jegyében a régió katolikus iskoláit kapcsoltuk össze a nyitónapra szervezett szavalóversennyel, és a csodatévő Szentünk életére, lelkiségére épülő licitversennyel.
Az ünnepi hét programjai között szerepelt közös imádkozás Szentünkhöz, énektanulás, megcsodálhattuk a Kárpát-medence Szent László templomait, freskóit, és királyunk különféle ábrázolásait kiállításainkon.   
A felsős osztályok kiválóan megjelenítették élőképpel a városi parkban a forrásfakasztást a sziklából és a koronázást. Eközben az alsósok korabeli jelmezekbe öltözve, néptánc  bemutatókkal tarkítva, általuk díszített imákat osztottak a város különböző pontjain.
A rendezvény zárónapján Toma mester középkori játszóudvarában vehettünk részt egy Szent László-napi vigasságban.   E szórakozásban edződött testünk, lelkünk, így kellemesen feltöltődve együtt sütögethettük a velünk ünneplő szülőkkel a lacipecsenyénket, együtt örültünk a győztesekkel a záró rendezvényünk eredményhirdetésén.
Hitünkben megerősödve, a gyermekeinkhez, önmagunkhoz hűen, hivatásunknak megfelelve, a gyermekek későbbi hivatásválasztásait segítve, Szent királyunk nemzetvédő, felemelő munkáját megismerve, iránymutatónak állítva tevékenykedtünk. Lelkiekben gazdagodva, új ismereteket szerezve, jó csapatokká kovácsolódva zárhattuk a Szent László hét programjait.
              Krisztus apostolának szellemiségét követve, kérünk :
„Áldd meg Urunk, gyerekeinket, hogy tanulmányaikat, kötelességeiket Szent László hősi küzdelmével folytassák!”  
„Áldd meg, Urunk, a szülőket, hogy amint a Szent király vezette népét, úgy vezessék ők is gyermekeiket!”

További híreinket, beszámolóinkat ITT találja!

Látogasson el a Programok nevű oldalunkra, mely folyamatosan frissül, vagy töltse le mobil applikációnkat!