Szent László legendák kicsiknek és nagyoknak

Tiszta, érdeklődő tekintetű gyerekekkel telt meg a Kőbányai Könyvtár gyermekkönyvtára május 20-án, szombaton. A meghirdetett program szerint könyvtárunkba vártuk Nemesiné Zsolnai Orsolya Aranykoszorús mesemondót és játszóház vezetőt, aki nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy gyermeki nyelven megszólaltatja a Lovagkirály csodás életéről szőtt legendákat, népénekeket.
A mesemondó gyönyörű erdélyi dialektusa kezdetben talán meglepte a gyerekeket, de a remekül adagolt, finom nyelvi humor segítségével olyannyira feloldódott a közönség, hogy könnyedén bevonhattuk a gyerekeket a mesélésbe, éneklésbe, szereplésbe. A foglalkozáson sorra vettük Szent László király életének főbb állomásait, és három mondával, a Szent László füvével, a Tordai hasadék legendájával, és Szent László pénzével részletesebben is megismerkedtünk.
A rendezvény végén szülők és gyerekek együtt készítették el gyékényből a Szent László király lovát, melynek patkónyomát máig oly sokfelé mutogatja a nép szerte a Kárpát-medencében.

További híreinket, beszámolóinkat ITT találja!

Látogasson el a Programok nevű oldalunkra, mely folyamatosan frissül, vagy töltse le mobil applikációnkat!