Szent László országa egy régész szemével

A kőbányai Szent László Király Alapítvány és a Kőbányai Helytörténeti Klub szeretettel várja a Szent László Emlékév alkalmából a Kőrösi Csoma Sándor Művelődési Központba november 23-án (csütörtökön) 17.00 órakor Dr.Bakay Kornél történész előadására: „Szent László országa egy régész szemével”

Meghívott előadónk, Dr.Bakay Kornél egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán végezte, ahol többek közt a megjelenésekor nagy port kavart kettős honfoglalás elméletet kidolgozó László Gyula régész professzor tanítványa volt. Azóta munkáiban és kutatásai során főként a magyar őstörténettel, a magyar államalapítás korával, az eurázsiai népvándorlás korával és az európai középkor kutatásával foglalkozik. Írásaiban, előadásaiban élesen bírálja a finnugor nyelvelméletet. Munkássága nagy vitákat kavar. A történészek egy része a magyar história egyik legőszintébb és leghitelesebb tudósának tartja, ellentétben a kritikusaival, akik azt vetik szemére, hogy a nemzeti büszkeség felélesztésének oltárán kész a történelmi hűséget is feláldozni.

Jelentős szerepet vállalt az általános iskolák felső tagozata számára az alternatív történelemkönyvek megírásában, ami nem került bevezetésre.

A helyszínen dr. Bakay Kornél néhány könyve megvásárolható lesz.

Minden érdeklődőt várunk! A részvétel ingyenes.

A Művelődési Központ megközelíthető a 9-s autóbusszal, 28-s villamossal, valamint az Őrs vezér téri metró állomástól a 3-s, 62-s villamossal a Szent László térig.